Nieuws

IJsselkade fase 1 in Zutphen geopend

08-10-2018

Onlangs is fase 1 van de IJsselkade in Zutphen op feestelijke wijze geopend. Roelofs heeft bij deze herinrichting het schetsontwerp in stappen uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp met bijbehorend bestek. Ook is door Roelofs de aanbestedingsprocedure op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding begeleid.

De tussenoplevering was een feestelijke bijeenkomst, waarbij het thema verleden-heden-toekomst centraal stond. Met onder andere theater en muziek werd er terug en vooruit gekeken naar gebeurtenissen op de IJsselkade.

Rivier in de Stad
De herinrichting van de kade is een project in het programma Rivier in de Stad.
Belangrijke zaken in de herinrichting zijn:

  • Het vergroten van de recreatieve waarde
  • Het verplaatsen van parkeren
  • Het verbeteren van de beeldkwaliteit door een rustiger straatbeeld
  • Het verkeersveilig maken
  • Passende verlichting en andere elementen in de openbare ruimte
  • Goede inpassing van waardevolle elementen (kademuren, nieuwe kiosk, waterwerk, oorlogsmonument)

Naast de herinrichting van de openbare ruimte zijn ook de constructieberekeningen en ontwerptekeningen voor diverse waterbouwkundige constructies uitgewerkt door Roelofs. Verder zijn de benodigde onderzoeken uitgevoerd en vergunningen aangevraagd.

Een mooie ontwerpopdracht met een resultaat waar Zutphen trots op kan zijn! Inmiddels heeft Roelofs ook opdracht van de gemeente Zutphen om hen te helpen bij het selecteren van een bouwteampartner voor de realisatie van de IJsselkade, fase 2.