Nieuws

Infrafocus derde met EBG Innovatie Pitch Infra

07-12-2018

Infrafocus is als derde geëindigd in de finale van de EBG Innovatie Pitch Infra. Het aanwezige publiek mocht donderdag 6 december het prijzengeld onder de deelnemers verdelen en Infrafocus ging met € 3.524 naar huis. De prijsvraag is een initiatief van de Economic Board Groningen met als doel innovaties in de infra voor de provincie Groningen te stimuleren.

Infrafocus, een dochteronderneming van Roelofs en Ortageo, pitchte het innovatieve concept SKIP. SKIP (Slim Kunstwerken Inspectie Programma) is een slimme conditie/onderhoudsmeter voor kunstwerken, zoals bruggen en viaducten. Met SKIP kan op een functionele en kostenefficiënte manier worden bepaald wat de impact van de Groningse aardbevingen op kunstwerken is.

Infrafocus gaat met het prijzengeld door met de ontwikkeling van SKIP. Vanwege de grote onderhoudsopgave van de kunstwerken, ziet Infrafocus veel kansen voor de slimme onderhoudsmeter.

Infrakit
Overall winnaar was KWS Infra met een idee voor een weg van gerecycled plastic. Dochteronderneming van Roelofs, Optima Infra eindigde met Infrakit op de tweede plek en ging naar huis met € 5.920. Infrakit is een tool met real-time inzicht in de voortgang en data voor alle betrokken partijen bij een infraproject. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door EBG en BuildinG.

Foto: Economic Board Groningen