Nieuws

Inwoners Bergentheim ervaren vernieuwde plein met Virtual Reality

24-04-2018

Inwoners van Bergentheim (gemeente Hardenberg) ervaarden donderdagavond hun vernieuwde Bastingplein dankzij Virtual Reality. Met een VR-bril op kregen de bezoekers van de inloopbijeenkomst een indruk van hoe het plein er straks uit komt te zien.

De reacties op de bijeenkomst in de kerk De Hoeksteen waren positief. De werkgroep Bastingplein en Plaatselijk Belang Bergentheim toonde het concept-inrichtingsplan en Roelofs was als uitvoerder aanwezig voor de technische details. Naast het papieren ontwerp, kregen de bewoners een indruk dankzij Virtual Reality. Met een VR-bril op konden zij virtueel door het gebied lopen. Middels een enquêteformulier konden inwoners meedenken over het plein, zoals steengebruik, meubilair en verlichting.

Met de Virtual Reality-techniek levert Roelofs meerwaarde aan ruimte. De techniek wordt in meerdere projecten ingezet om zo de eindgebruikers door middel van beleving te betrekken bij een project.

Smart technology
Roelofs wil in 2030 100% klimaatneutraal zijn. Hiervoor wordt smart technology ingezet. Door het gebruik van Virtual Reality en de Roelofs App werkt Roelofs aan deze duurzaamheidsdoelstelling. Omwonenden en eindgebruikers worden op deze manier betrokken bij het project en hun omgeving.