Featured Video Play Icon

Nieuws

Jongeren in actie tegen zwerfvuil

24-04-2019

De eerste voorronde van de Waste Battle 2019 zit er alweer op. Hierbij worden jongeren uitgedaagd om ideeën te bedenken die zwerfvuil tegengaan.  Een ontzettend nuttig initiatief, dat wij vanuit de Roelofs Academy graag ondersteunen.

Op 10 april vond de allereerste voorronde van de Waste Battle Sudwest-Fryslan plaats op Bogerman in Koudum. Een compilatie van deze dag:

Per school gaan de beste twee ideeën door naar de finale, die op vrijdag 5 juli plaatsvindt. Roelofs steunt dit project met een financiële bijdrage en neemt zitting in de jury.

Waste Battle

Zwerfvuil is een hardnekkig en veelvoorkomend probleem waar veel mensen zich aan ergeren. Een groot deel van het zwerfafval is het gevolg van onbewust kopieergedrag. Daarom daagt de Waste Battle jongeren uit om ideeën te bedenken waarbij de omgeving zo wordt ingericht dat het gewenste gedrag (afval in de bak) logisch en makkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de groene voetstappen naar afvalbakken.

Klimaatneutraal in 2030

Roelofs heeft zelf de ambitieuze doelstelling gesteld om in 2030 een volledig klimaatneutrale organisatie te zijn. Alles wat Roelofs de komende jaren doet, zal in het teken hiervan staan. Niet alleen intern, ook opdrachtgevers en partners worden meegenomen in innovaties die bijdragen aan een klimaatneutrale wereld.