Nieuws

Kennisdeling centraal tijdens cursussen Rioned

20-03-2018

Stichting Rioned organiseert op 22 maart 2018 een dag met praktijkgerichte minicursussen over riolering. Vanuit de expertise water, riolering en ecologie geeft Roelofs medewerker Peter Wonink samen met Almer de Jong van de gemeente Apeldoorn de cursus ‘Repareren, renoveren of vervangen?’.

De dag bestaat uit interactieve en praktijkgerichte cursussen die worden gegeven door ervaren vakmensen. Iedere deelnemer heeft de mogelijkheid om twee minicursussen van 2,5 uur te volgen. De cursussen zijn ontwikkeld op mbo- en hbo-niveau.

Informatie over de cursus ‘Repareren, renoveren of vervangen’:

Repareren, renoveren of vervangen? De eerste keuze is repareren of vernieuwen van vrijvervalrioolstelsels. Bij vernieuwen ontstaat een nieuw keuzemoment, renoveren of vervangen. Hoe maakt u deze afwegingen en welke aspecten spelen een rol? We behandelen interactief een methode om objectief en gestructureerd uw afwegingen te maken. In een casus gaat u aan de slag met de systematiek.

Meer informatie over deze dag is te vinden op www.riool.net.

Roelofs’ visie op ruimte: klimaatneutraal in 2030
Om in 2030 klimaatneutraal te zijn is het Roelofskompas ontwikkeld, waarvan ‘Leven lang leren’ één van de pijlers is. Vanuit de Roelofs Academy zetten wij sterk in op kennisdeling, zowel intern als extern. Zo kunnen we de organisatie én de branche versterken en samen naar een klimaatneutrale wereld toewerken.