Nieuws

Koning opent Blauwe As

14-09-2017

Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 15 september de Blauwe As-vaarroute in Assen, waar de Groningerbrug en Weiersbrug tevens onderdeel van zijn.

De koning is om 14.30 uur bij de Willem III-brug en stapt bij Sluis 1 in de Fluisteraar (rondvaartboot). Rond 15.00 uur komt de boot aan bij de Havenkade, waar Willem-Alexander de openingshandeling verricht.

De komst van de koning vormt ook het begin van het Blauwe As-Festival. Het festival staat geheel in het teken van de opening van de vaarroute Blauwe As. Water en muziek zijn de centrale thema’s tijdens het weekend met o.a. optredens van het Noord Nederlands Orkest, Mooi Wark, Tangarine, XSM (Ex Simple Mind) en heel veel leuke (sport)activiteiten. Het festival is op beide dagen gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie over dit festival op www.blauweasfestival.nl!

Verkeersbruggen Weiersbrug en Groningerbrug
Voor het project ‘Blauwe As fase II: verkeersbruggen Weiersbrug en Groningerbrug’ heeft Roelofs samen met J.C. Krans het ontwerp en de aanleg van de verkeersbruggen Weiersbrug en Groningerbrug verzorgd. Ook het onderhoud ligt in handen van de combinatie. Deze bruggen maakten samen met de herinrichting van de openbare ruimte binnen dit contract onderdeel uit van het project ‘De Blauwe As’, waarmee het Kanaal in Assen weer bevaarbaar is gemaakt.