Koudesystemen

Wilt u uw (kantoor)medewerkers de meest duurzame vorm van koeling bieden die er is? Warme en koude opslag door een gebouw beheer systeem? Is continue koeling voor uw bedrijf of opdrachtgever een absolute voorwaarde in het productieproces of bij de opslag van goederen? UR Cool biedt u een uniek, duurzaam koelwaternetwerk op bedrijvenlocatie Eeserwold. Zowel warme als koude opslag. Daar profiteren alle toekomstige bedrijven van een uiterst milieuvriendelijk en CO2-besparend koelsysteem, en dat ook nog eens tegen lagere kosten.

Innovatie op basis van een eenvoudig principe

Het door UR Cool ontwikkelde ‘Lake Source Cooling’ gebouw beheer systeem is in de basis heel eenvoudig: koud water uit de naastgelegen zandwinplas wordt getransporteerd langs alle gebouwen. Koelwater wordt hieruit gewonnen voor alle gebouwen en maakt dure, energieverslindende koelmachines volledig overbodig. Het gebruikte water wordt weer teruggepompt in de plas.

De voordelen van dit koudesysteem:

 • Beperken CO2 uitstoot
 • Duurzame bedrijfshuisvesting
 • Integrale kostenbesparing

Het principe kennen we allemaal: hoe dieper in een meer, hoe kouder het water. Door dit gegeven te koppelen aan een warmtewisselaar, kunnen gebouwen gekoeld worden. Zoals dat in Stockholm gebeurt. In Nederland heeft Steenwijk de primeur. Direct naast het bedrijventerrein in Eeserwold ligt een zandwinplas, waar dit principe ook wordt toegepast, waardoor warme en koude opslag mogelijk is.

Voordelen van het gebouw beheer systeem:

 • Beperken CO2 uitstoot
  Omdat het gebouw beheer systeem nauwelijks elektriciteit, gas of olie verbruikt is de uitstoot van CO2 minimaal. Daarmee levert het een bijdrage aan het klimaat en de duurzaamheid van onze economie
 • Duurzame bedrijfshuisvesting
  Door het centrale koelwaternetwerk zijn veel minder technische installaties nodig. Dit scheelt investeringskosten, ruimte en door het onderhoudsvrije ontwerp bent u de komende decennia verzekerd van koeling. Gebruikers hebben bovendien totaal geen omkijken naar het gebouw beheer systeem: UR Cool zorgt voor het onderhoud en de service van a tot z.
 •  Integrale kostenbesparing
  Gebruikers betalen een vast deel voor de aansluitingsbijdrage en het vastrecht, en een variabel deel dat afhangt van de koelingbehoefte. De prijsstelling ligt onder het NMDA-principe. Berekeningen tonen besparingen aan op het elektriciteitsverbruik van 75% tot 90%. Een voordeel dat met de stijgende energieprijzen alleen maar verder zal oplopen.

Het gebouw beheer systeem is op dit moment operationeel op het bedrijvenpark Eeserwold te Steenwijk. De technologie leent zich uitstekend voor toepassing op andere locaties.

Meer informatie?  www.urcool.nl


Heeft u een vraag of opmerking?