Verkeersvisualisaties

Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Daarom kunnen goede verkeersvisualisaties en impressies doorslaggevend zijn in het beslissingsproces. Mensen zijn immers visueel ingesteld. Verkeersvisualisaties kunnen zowel in 2D als 3D gemaakt worden. Daarbij kunnen de verkeersvisualisaties zowel statisch als dynamisch van aard zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een geanimeerde verkeerssimulatie.

Met verkeersvisualisaties kan een goede impressie worden geven, bijvoorbeeld van wegen, kruisingen, rotondes, ontsluitingen, verkeersregelingen, extra rijstroken en planstudies en tracés.

Visualisatie met VISSIM

Naast de verkeerskundige analyses is VISSIM een zeer geschikt model om verkeersvisualisaties van maatregelen te maken. VISSIM geeft een realistische weergave van de simulatie door middel van visualisatiefilms in 2D of zelfs in 3D.

Optioneel kunnen 3D omgevingen (bijvoorbeeld uit SketchUp of 3D Studio Max) toegevoegd worden aan de simulatie, om het nog herkenbaarder te maken. De verkeersvisualisaties verduidelijken een maatregel, maar dienen tevens als ondersteuning in de communicatie. De duidelijke verkeersvisualisatie zorgt ervoor dat er een groter draagvlak voor een maatregel gecreëerd kan worden. En geloof ons, dit werkt!

Roelofs maakt gebruik van diverse programma’s voor het maken van verkeersvisualisaties en biedt daarmee een breed scala aan mogelijkheden aan. Zo kunnen schetsen of zelfs foto inpassingen van de bestaande omgeving aan de verkeersvisualisaties toegevoegd worden. Hiermee kan een goede presentatie worden gegeven, waardoor net dat extra stuk draagkracht voor de plannen verkregen wordt.

Roelofs gebruikt onder meer de onderstaande software:

  • Autodesk Impression (3D Civil)
  • Autocad Civil 3D
  • 3D Studio MAX
  • SketchUP
  • VISSIM

 


Heeft u een vraag of opmerking?