Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stil asfalt

02-09-2015

Proef met RubberPave bij Oosterpoortsbrug in Sneek

Samen met het Asfalt Kennis Centrum en haar partners heeft Roelofs een innovatief concept voor ultrastil asfalt met een lange levensduur ontwikkeld: Rubberpave, een unieke combinatie van gerecyclede rubberen autobanden, steentjes en bindmiddel!

Roelofs is altijd op zoek naar innovaties. Research en Development (R&D) en Innovatie horen dan ook onlosmakelijk bij ons MVO-beleid. Binnen het programma van productinnovaties is onder andere de verbetering en het doorontwikkelen van asfalt een onderdeel.

RubberPave
RubberPave is milieuvriendelijk, ultra stil asfalt met een lange levensduur. Door de geluidsreductie wordt verkeerslawaai in woonomgevingen sterk verminderd, waardoor het bijdraagt aan een stillere infrastructuur. Ook ontstaat er bij RubberPave minder scheur- en spoorvorming dan bij regulier asfalt. Door de toevoeging van gerecycled materiaal en de langere levensduur draagt dit asfalt tevens bij aan de Circulaire Economie.

Samenstelling
RubberPave wordt gemaakt van een asfaltmengsel waaraan gerecycled rubber van autobanden is toegevoegd. Door deze toevoeging ontstaat een uniek, high performance mengsel. In het AKC is een testprogramma doorlopen om deze optimale samenstelling te bepalen.

Onlangs zijn de eerste proefvakken met RubberPave aangebracht, de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Lees hier meer over deze innovatie!