Nieuws

NSTT introduceert afdeling Leidingrenovatie

04-02-2014

De Nederlandse Vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen heeft een afdeling Leidingrenovatie opgericht. Daarmee is het relinen nu een herkenbaar onderdeel binnen deze branchevereniging, waar Roelofs lid van is en een bestuurlijke functie in vervuld.

Leidingrenovatie staat sterk in de belangstelling. De afgelopen jaren is er een omslag geweest in het denken over het vernieuwen van riolen. Sprak men tot enkele jaren geleden standaard van vervanging van slechte riolen, tegenwoordig wordt er eerst naar renoveren en in het bijzonder naar relinen gekeken.

Relinen steeds populairder
Met de komst van relinen is de drempel tot leidingrenovatie verlaagd, wat een groeiende vraag tot gevolg heeft. Vanuit de groeiende markt en groeiende vraag bestond er al langere tijd behoefte aan een branchevereniging. Door kennis en ervaring te bundelen is die er nu!

NSTT wil met de afdeling Leidingrenovatie gemeenten, energie- en waterleidingbedrijven, industrie en adviseurs kennis laten maken met de voordelen van renovatietechnieken als tegenhanger van het traditionele vervangen van leidingen. De komende jaren is hierin, mede door de sterk onder druk staande gemeentelijke budgetten, veel werk in te verwachten.

NSTT
De NSTT is een branchevereniging met als doel om de ontwikkeling en toepassing van sleufloze technologie te promoten en te bevorderen. De vereniging doet onderzoek en publiceert rapporten, organiseert presentaties en bijeenkomsten, neemt deel aan werkgroepen, beurzen en congressen en beantwoordt alle vragen. Daarnaast wordt er jaarlijks het NSTT No Dig Event georganiseerd en reiken zij de No-Dig award uit. Meer informatie over NSTT vindt u op de website www.nstt.nl.