Nieuws

Ontmoet Roelofs op de Vakbeurs Openbare Ruimte

18-09-2018

Roelofs is dit jaar weer aanwezig op ‘hét totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte’.

De vakbeurs Openbare Ruimte biedt het perfecte platform om elkaar te ontmoeten, kennis te halen en te delen en de laatste nieuwe ontwikkelingen te ervaren. We nodigen u van harte uit om bij onze stand langs te komen en in gesprek te gaan over thema’s als circulariteit, klimaatneutraal werken en de Groene Stad.

Datum: 26 en 27 september 2018
Stand Roelofs: 3.5.51

Vraag gratis kaarten aan

Lezing: Circulaire economie vergt meer dan alleen circulaire ontwerpprincipes
De groene stad: een  noodzakelijk doel of een onhaalbaar principe? Roelofs deelt graag haar ervaringen over circulaire infra-projecten; van aanbesteding tot uitvoering. Praktische problemen, zoals bewustwording in de gehele schakel van een infrastructureel project, zijn zaken waar iedereen in de branche tegenaan loopt. Oplossingen zijn volgens ons te vinden in het meetbaar maken van de circulaire economie en bewustwording in de gehele schakel van betrokkenen in projecten. Wij lichten deze oplossingen toe, waarin de omgevingswet een sleutelrol zal spelen. Hoe en op welke wijze wij dit meetbaar maken, zal tijdens de presentatie worden besproken.

Spreker: Robby van den Broek

Datum: woensdag 26 september, 12.00 uur
Podium 3 (achter de Roelofs stand)

Lezing: Schadebeeldregistratie en grondstoffenpaspoort sleutel tot verantwoord wegenbeheer
MKI-waardes, klimaatdoelstellingen en Green Deals dwingen beleidsmakers en beheerders kritisch te kijken naar de effecten van de aangelegde wegen op het milieu, de daadwerkelijke kosten en toekomstig onderhoud. Roelofs draait momenteel een pilot rond een nieuwe methode van weginspectie. Door gedetailleerde schadebeeldregistraties te combineren met data van meetvoertuigen van Infrafocus is risicogestuurd wegenbeheer een overzichtelijk en integraal proces. Roelofs onderzoekt hoe grondstoffenpaspoorten hierbij ingezet kunnen worden. Zo ontstaan uniforme data, met meer informatie en betere voorspellers over mogelijke probleemplekken en de daadwerkelijke kosten van gebruikt materiaal. In de presentatie wordt de pilot toegelicht, delen wij opgedane ervaring en dagen wij bezoekers uit mee te denken over de inzet van het grondstoffenpaspoort.

Sprekers: Gerrit Woudman en Martin Pieters

Datum: donderdag 27 september, 13.00 uur.

Meer weten over deze vakbeurs? Kijk dan op www.openbareruimte.nl.