Nieuws

Ook verkeersonderzoek met drones in België

13-08-2019

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer heeft Roelofs verkeersonderzoek vanuit de lucht uitgevoerd bij de Belgische stad Kortrijk. Hier kruist de N323 de snelweg E17 op een bijzonder knooppunt. Het zogenaamde ‘Ei van Kortrijk’ is een groot eivormig verkeersplein met meerdere rijstroken en veel kruisende verkeersbewegingen.

De wegbeheerder wilde graag inzicht krijgen in de vele weefbewegingen en de invloed daarvan op de verkeersveiligheid. Om dit inzichtelijk te maken heeft Roelofs, in samenwerking met haar Belgische partner Dronematrix, met twee drones gevlogen boven het knooppunt.

De drones hebben hier een heel groot voordeel ten opzichte van traditionele verkeersonderzoeken. Door hoog boven de weg te vliegen, krijg je een mooi totaalbeeld van de gehele situatie. Door middel van onze unieke software, die de beelden koppelt aan bruikbare data, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een gedetailleerd beeld gekregen van de situatie en de verkeersveiligheid. Zo heeft het onder andere gegevens over snelheid, intensiteiten, herkomst en bestemming, bijna-aanrijdingen en verkeersbewegingen opgeleverd.

Benieuwd wat verkeersonderzoek met drones voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk op www.kruispuntanalyse.nl.