Nieuws

Roelofs en de zoektocht naar MVO en C02 reductie

17-05-2013

Onlangs heeft Roelofs op verzoek van, en in samenwerking met, Den Norske Veritas (DNV) een workshop gegeven tijdens de bijeenkomst van het Klimaatplein in Utrecht. In de presentatie van onze case hebben wij ‘de zoektocht naar MVO en CO2 reductie’ in een overzichtelijk stappenplan weergegeven hoe we zijn gekomen waar we nu als duurzame organisatie staan.

Bekijk hier de presentatie.

Tijdens de workshop hebben we de toehoorders uitgedaagd om in actie te komen. Wat kunnen zij bijdragen aan People Planet en Profit en wat kunnen zij van deze pragmatische aanpak van Roelofs leren binnen hun eigen organisatie.
Daarnaast is tijdens deze inspiratiemiddag, georganiseerd door Klimaatplein, het boek: “In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen” uitgereikt aan Willem Lageweg (directeur MVO Nederland), Jacqueline Cramer (directeur Utrecht Sustainability Institute) en Michiel van Roozendaal (lid Groepsraad NS en portefeuillehouder duurzaamheid).

In het boek wordt Roelofs geroemd om zijn innovatieve wijze van koeling van kantoren middels het UR-Cool systeem. Ondernemers kunnen met het boek direct aan de slag om stap voor stap duurzamer te ondernemen.