Nieuws

Roelofs gaat voor circulair asfalt met Roof2Road

02-07-2019

Afgelopen donderdag hebben vijf innovatieve infrabedrijven tijdens Platform Circulair Flevoland de overeenkomst ondertekend om te werken aan verduurzaming van de Nederlandse wegen met Roof2Road bitumen. Dura Vermeer, H4A, Ooms Producten, Reinten Infra en Roelofs zetten een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie door te investeren in deze circulaire, hoogwaardige grondstof.

Roof2Road
Roof2Road bitumen is een hoogwaardige circulaire bouwstof (“lijm”) voor asfalt. Het is een nieuwe circulaire keten waarin grondstoffen behouden kunnen worden door ze opnieuw in te zetten in plaats van te verbranden. Roof2Road is 100% circulair en een zusterbedrijf van Roof2Roof: bitumenrecycling van dak naar dak volgens de principes van de circulaire economie. Door inzet van Roof2Road bitumen kan 30.000 ton CO2 per jaar worden bespaard.

Duurzaam moederbestek
BouwCirculair, het platform voor circulair denken en doen in de infrasector, heeft samen met gemeentes het duurzaam moederbestek voor asfalt gemaakt. Dit moederbestek geeft ruimte aan circulaire materialen en werkt met een MKI (milieukosten indicator). Aannemers investeren al in duurzaamheid, nu is het de beurt aan de opdrachtgevers, de overheden. Zij kunnen de volgende stap zetten om asfalt een stuk duurzamer te maken. De gemeente of provincie kan het bestek vanaf nu met één muisklik overnemen, zodat het gemakkelijker wordt om asfalt te verduurzamen.

Meer weten?

www.roof2road.nl

www.moederbestek.nl