Nieuws

Roelofs haalt opnieuw hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

06-11-2015

Het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3, het hoogste niveau, is voor Roelofs verlengd. Dit keurmerk maakt zichtbaar dat Roelofs niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Wat is de Prestatieladder Socialer Ondernemen?
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is daarmee een (h)erkenning voor de inzet van Roelofs op het gebied van sociaal ondernemen.

Onder andere vanuit de stichting Infra-Werkt worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet bij Roelofs, zoals BBL’ers en langdurig werklozen. Op deze manier wordt Roelofs tevens zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten. Meedoen biedt dus voordelen voor iedereen.

Hoe werkt de PSO?
PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

Meer weten over de PSO? Kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.