Nieuws

Roelofs in gesprek met studenten uit de watersector

25-05-2018

Stichting RIONED hield op donderdag 24 mei het kennisevenement Down the Drain. Roelofs was aanwezig en ging met hbo-studenten uit de watersector in gesprek over risico en assetmanagement.

Roelofs ging met de studenten in gesprek over het anticiperen op rioolonderhoud. Zo ontwikkelt Roelofs modellen die de rioolbeheerder en zijn bestuurder ondersteunen in het nemen van de juiste beslissingen. De onderhoudskosten blijven zo laag, met controle op de risico’s. De hbo-studenten werkten samen aan een interessante ‘urban drainage’ case.

De hbo-studenten civiel, milieu, stedelijk water en wo-studenten met belangstelling voor urban drainage maakten tijden het evenement kennis met de sector en beroepsmogelijkheden.

Leven lang leren
Roelofs hecht veel waarde aan de nieuwe generatie en het delen van kennis. Naast het begeleiden van stagiairs en afstudeerders en het organiseren van bijeenkomsten, deelt Roelofs regelmatig haar kennis tijdens gastcolleges en kennisevenementen. Op deze manier enthousiasmeert Roelofs jonge mensen voor de infrasector, maar moedigen we ook duurzame innovatie aan.