Nieuws

Roelofs in MKB Innovatie Top 100

27-06-2018

Roelofs is één van de innovatiefste bedrijven van Nederland. Het kennisbedrijf is opgenomen in de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel, zo werd maandag bekend gemaakt.

De lijst met meest innovatieve producten uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland, is een initiatief van de Kamer van Koophandel. Over de MKB Innovatie Top 100: “De MKB Innovatie Top 100 van de KvK laat zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100.” Bekijk de volledige Top 100 op www.mkbinnovatietop100.nl

Roelofs is opgenomen in de lijst met het Roelofs Kompas. Deze innovatieve tool heeft het kennisbedrijf, werkzaam in de Infrastructuur, zelf ontwikkeld en wordt zowel intern als extern gebruikt. Het Roelofs Kompas maakt duurzaamheid meetbaar voor infrastructurele projecten, programma’s en bedrijven. Het kompas geeft concrete handvatten om zowel in de interne organisatie als in externe projecten duurzaamheid en klimaatneutraliteit te integreren en duurzaamheidsmaatregelen concreet te maken. Een project wordt van begin af aan bedacht, uitgewerkt en gepland rond de zeven pijlers van het kompas, te weten: biodiversiteit, smart technology, energie, slim werken, leven lang leren, mobiliteit en circulaire economie.

“Deze vermelding is voor ons een grote erkenning voor onze manier van werken in de afgelopen jaren”, aldus Gerard Hoiting, algemeen directeur van Roelofs. “Het Kompas is ontstaan in een sector die geheel niet als klimaatneutraal bekend staat en geeft ons als kennisbedrijf een concrete stip op de horizon voor de komende jaren.”

Klimaatneutraal in 2030
Roelofs wil in 2030 100% klimaatneutraal werken. Om deze doelstelling concreet te maken, ontwikkelde het bedrijf het Roelofs Kompas. De tool wordt zowel in de interne organisatie gebruikt, als in infrastructurele projecten, in samenwerking met strategische kennispartners.

De uiteindelijke ranking van de 100 bedrijven wordt op 26 september bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel