Nieuws

Roelofs op kennisdag VPNG over omgang met aannemers

22-05-2018

Roelofs was op donderdag 17 mei te gast op de kennisdag van de Vereniging Projectmanagement Nederlandse Gemeenten (VPNG). In Utrecht gingen projectmanagers van verschillende gemeenten in gesprek over het thema ‘anders omgaan met aannemers’.

Samen met de gemeente Zwolle presenteerde Roelofs het project Pannekoekendijk. Dit project, opgeleverd in augustus 2015, is exemplarisch voor een intensieve en goede samenwerking tussen aannemer en gemeente. Hierdoor is er een kwaliteitsslag geslagen met betrekking tot de omgevingsmanagement van het project. De projectmanagers op de kennisdag kregen in de presentatie een indruk van de mogelijkheden, voordelen en obstakels in een dergelijke nauwe relatie tussen aannemer en gemeente.

Project Pannekoekendijk
Van maart tot half augustus 2015 zijn de beide stadsentrees naar de Zwolse binnenstad compleet gereconstrueerd. Het stadshart van Zwolle is door de aanpassingen beter bereikbaar voor iedereen. Het inrichtingsplan heeft het wegprofiel van een HOV-as (Hoogwaardig Openbaar vervoer) en zorgt voor continuïteit van de doorstroom as.

Slim werken
Roelofs wil in 2030 100% klimaatneutraal zijn. Hier hoort slim werken bij. Door slimme agenda’s, flexibilisering en alles in één keer goed doen, werkt Roelofs aan deze duurzaamheidsdoelstelling. Door nauwe samenwerking met opdrachtgevers is een goede uitvoering en een intensief omgevingsmanagement mogelijk. Hierdoor is de overlast voor de omgeving minimaal.