Nieuws

Roelofs partner van het Nationaal Verkeerskundecongres 2018

24-10-2018

Roelofs is dit jaar partner van het Nationaal Verkeerskundecongres. Het congres wordt gehouden op 31 oktober en 1 november 2018 in ’s-Hertogenbosch. Op 31 oktober is Roelofs aanwezig op het Précongres en op 1 november is Roelofs te vinden op het Partnerpoint in 1931 Congrescentrum.

Tijdens het congres op 1 november heeft Tim Adema, hoofd kennis cluster Verkeer & Vervoer, een lezing over Verkeersonderzoek 2.0. Hij zal ingaan op de inzet van drones in verkeersonderzoeken. Door verkeersonderzoek vanuit de lucht zijn zowel mechanische als visuele tellingen en observaties van verkeersveiligheid gevangen in één onderzoek.

Een van de nieuwste onderzoeksmethoden rond het in kaart brengen van verkeer is verkeersonderzoek vanuit de lucht. Met behulp van drones worden opnames gemaakt. De beelden worden met software van DataFromSky omgezet in data. Een object wordt herkend, inclusief zijn classificatie waaronder fietsers en voetgangers. Drones inzetten voor verkeersonderzoeken heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verkeerstellingen.

Lezing Verkeersonderzoek 2.0: donderdag 1 november 15:40 uur

Kaarten bestellen? Kijk op de NVC-site