Nieuws

Roelofs wint eerste civiele circulaire aanbesteding in Nederland!

15-06-2017

Vrijdag 9 juni 2017 vond de uitslag plaats van de eerste circulaire civiele aanbesteding in Nederland, namelijk wijk De Parken in Apeldoorn. De Roelofs visie, waarbij circulaire economie in de infra wordt toegepast, heeft ervoor gezorgd dat het projectteam van Roelofs 1e geworden is!

Een mijlpaal in de wereld van de civiele techniek! Een renovatie van de openbare ruimte in een wijk, maar dan circulair. In plaats van een standaard uitvoeringsovereenkomst was het doel van de gemeente Apeldoorn om samen na te denken hoe er op een slimmere, meer circulaire manier invulling gegeven kon worden aan de samenwerking ten behoeve van de renovatie. Daarnaast wilde de gemeente Apeldoorn zoveel mogelijk samenwerken met de opdrachtnemer, op basis van wederzijds vertrouwen en in bouwteamverband. Een optimale communicatie met de bewoners van de wijk was tevens één van de ambities.

Na een selectie uit tientallen partijen bleven er vijf partijen over die daadwerkelijk een plan konden gaan inleveren. Dit plan werd puur op kwaliteit beoordeeld: techniek en kosten zijn buiten beschouwing gelaten. Uiteindelijk was Roelofs de partij met het meest onderscheidende plan!

We zijn bijzonder vereerd en trots dit project te mogen uitvoeren en kijken er naar uit om de samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de omwonenden verder vorm te gaan geven.

Voor dit project is de samenwerking opgezocht met verschillende partijen:
Donkergroen
ABN Amro
Keijzer communicatie
Iris Media
Tvilight