Roelofs Designlab

‘Voor elke situatie een passende oplossing met een breed scala aan visualisatiemogelijkheden’

 

Het Roelofs Designlab is uitermate geschikt om:

      • In co-creatie te werken met de omgeving;
      • Het draagvlak te vergroten;
      • Gezamenlijk invulling te geven aan de openbare ruimte.

Het is niet altijd eenvoudig om bestuur, stakeholders of burgers mee te krijgen in een verandering in de openbare ruimte. Of er liggen meerdere ontwerpen, waarbij betrokkenen de mogelijkheid krijgen om mee te beslissen.

Een op maat gemaakte visualisatie is daarmee een perfect ontwerp- en communicatiemiddel voor ingenieur, stakeholder, politiek en omgeving. Op deze manier een variantenstudie uitwerken, zorgt voor een gedragen en haalbaar resultaat. De mogelijkheden zijn zeer divers en afhankelijk van de wensen, doelgroep en de belangen.

Bekijk hier de folder

3D visualisatie

Voor deze opdrachtgever heeft Roelofs een interactieve 3D wereld ontworpen om gebruikers en omwonenden de nieuwe situatie te laten beleven. Op deze manier wil de gemeente de burgers volledig informeren en betrekken in het hele proces.

lees meer

Visualisatie centrumplan

Op basis van burgerinitiatief is dit project tot stand gekomen. Door middel van Virtual Reality konden de mensen al over het nieuwe plein lopen. Daarnaast konden de inwoners kiezen uit verschillend straatmeubilair (bankjes, afvalbakken, fietsrekken, boomroosters), verlichting en de toe te passen stenen.

bekijk de visualisatie

Heeft u een vraag of opmerking?