Nieuws

Stagiairs in gesprek over circulair bouwen op Stagedag

29-11-2018

De Roelofs Academy heeft op vrijdag 23 november een Stagedag gehouden. Stagiairs en afstudeerders van Roelofs deden inspiratie op bij het project De Parken in Apeldoorn en gingen vervolgens in gesprek over circulair bouwen en klimaatverandering. “Ik denk dat we steeds meer moeten doen met hergebruik van materiaal met zo min mogelijk afval”, vertelt een stagiair op de Stagedag.

Het project De Parken is het allereerste civieltechnische project in Nederland dat circulair wordt ontworpen en uitgevoerd. Met dit project wil Roelofs een belangrijke bijdrage leveren aan het circulair verantwoord renoveren van de openbare ruimte door de werkzaamheden in de wijk De Parken circulair uit te voeren.

De stagiairs en afstudeerders kregen een rondleiding over het project en hoorden over de circulaire toepassingen en uitdagingen. Hierna gingen ze aan de hand van stellingen in gesprek over klimaatverandering en de impact van bouwers en omwonenden hierop zoals brandstofverbruik, elektrisch materieel en het afkoppelen van hemelwater. “Er komt veel meer kijken bij zo’n wijkrenovatie dan ik had gedacht”, aldus een aanwezige stagiair. “Wel mooi dat de bewoners er ook bij betrokken worden.”

Roelofs Academy
Roelofs hecht veel waarde aan de nieuwe generatie en het delen van kennis. Naast het organiseren van masterclasses, gastcolleges en bijeenkomsten doet Roelofs regelmatig en graag een beroep op stagiairs en afstudeerders van alle niveaus. De stages kunnen binnen diverse kennisclusters en afdelingen van Roelofs gedaan worden.

Geïnteresseerd in een (afstudeer)stage bij Roelofs? Neem contact op via de pagina Werken bij Roelofs voor de mogelijkheden.