Nieuws

Studenten dragen innovatieve oplossingen aan voor Velperweg

25-01-2017

Dinsdag 17 januari 2017 hebben studenten van Windesheim hun eindpresentatie gegeven over de herinrichting van de Velperweg in Arnhem op het Roelofs kantoor in Steenwijk. Deze mooie presentaties leverden verschillende innovatieve oplossingen op.

In samenwerking met de gemeente Arnhem heeft Roelofs een casus opgezet voor studenten Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hierbij hebben de studenten een nieuw inrichtingsplan voor de Velperweg in Arnhem opgesteld.

Passend binnen de omgeving
In november 2016 kwamen de studenten al naar de Velperweg om deze te beoordelen. Daarna zijn ze aan de slag gegaan met een nieuw plan voor deze weg, waarbij het niet alleen om het verkeerskundig ontwerp ging, maar ook hoe dit past binnen de omgeving en hoe er draagkracht gecreëerd wordt.

Beoordeling
In december vond er een terugkommiddag plaats, waarbij Roelofs de studenten tussentijds advies heeft gegeven. Dit konden de studenten meenemen in hun definitieve plan, dat op 17 januari in Steenwijk werd beoordeeld door Roelofs en de gemeente Arnhem. Ook de gemeente Rheden was aanwezig, aangezien de Velperweg ook de entree is van Velp in de gemeente Rheden. De studenten kwamen met verschillende oplossingen, die naderhand allemaal werden besproken. Het werd een interessante dag waarin veel kennis kon worden gedeeld en die mooie input en inspiratie voor de gemeente opleverde!