Nieuws

Tiendaagse afsluiting voorbij: drie turborotondes gerealiseerd!

24-10-2017

Foto: Ruud Ploeg www.ruudploeg.nl

Drie turborotondes in tien dagen, het zit erop! Het was de eerste fase van het project ‘Afbouw BRAVO N420 en rotondes Woerden’, waarbij een compleet nieuwe N420 wordt gebouwd.

Ook de Cobouw besteedde aandacht aan dit bijzondere project:

“Eerlijk gezegd was het wel pittig.” Projectleider Marcel Baas van Roelofs heeft afgelopen dagen de handen volgehad aan de rotondes. Het was de eerste fase in het project om een compleet nieuwe N420 te bouwen. De provinciale weg is een extra aansluiting van 4,5 kilometer van Woerden naar de A12. “Het was een mega-klus waarbij bijna 24/7 is doorgewerkt.”

Lees het volledige artikel

A12 BRAVO 3: 4000 voertuigen per uur
De aanleg van de Zuidelijke randweg Woerden (BRAVO 3) is het laatste project uit het programma A12 BRAVO, wat staat voor Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud. Doel van het programma is het in samenhang oplossen van verkeersknelpunten rond het A12-traject van het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en het gebied daaromheen. Een project met grote impact, aangezien er op de A12 tussen Gouda en Utrecht (2x vier rijstroken) dagelijks maar liefst ruim 4000 voertuigen per uur passeren!

Afbouw laatste deelproject
De overige projecten uit het programma zijn inmiddels uitgevoerd. Het betreft de projecten reconstructie aansluiting Woerden, Zuidelijke en Westelijke randweg Harmelen, reconstructie aansluiting Harmelen, Oostelijke randweg Harmelen, Afslag Harmelen en een nieuwe weg richting Leidsche Rijn.

Meer projectinformatie