Nieuws

Tunnel maakt verbinding recreatieplas en PonyparkCity

16-02-2018

Roelofs verzorgt de engineering en realisatie van de tunnel die de verbinding gaat maken tussen PonyparkCity en de voormalige zandwinlocatie van Roelofs, die straks als recreatieplas gaat dienen. In bouwteamverband wordt er zo voor gezorgd dat de plas weer een mooie functie vervult en dat daarmee ‘meer waarde aan ruimte’ wordt gecreëerd.

Opdrachtgever, omgeving, beheerder en opdrachtnemer hebben de periode van mei 2017 tot november 2017 benut om gebruik te maken van het contract onder bouwteam. In deze periode is namelijk het beeld– en kwaliteitsniveau bepaald. Daarnaast heeft iedere stakeholder door haar inbreng en respect voor elkaars ideeën en inzet, meerwaarde kunnen behalen binnen dit project.

Meerwaarde voor iedereen
Na afronding van het werk heeft de omgeving een stukje extra veiligheid en mogelijkheid om te recreëren gekregen. De beheerder, in dit geval gemeente Hardenberg, krijgt een veilige Luggersweg maar ook een stuk inkomsten retour doordat meer toeristen gebruik gaan maken van de voormalige zandwinlocatie. De opdrachtgever krijgt een comfortabele verbinding tussen haar huidige locatie en het nieuwe deel recreatie.

PonyparkCity in Collendoorn
PonyparkCity in Collendoorn, dat vroeger onderdeel was van Attractiepark Slagharen, is in 2004 een zelfstandig recreatiebedrijf geworden. Bezoekers kunnen er verblijven in vakantiehuisjes, een kinderboerderij, overdekt speelparadijs, bioscoop, bowlingbaan, zwembad, twee restaurants, én pony’s. Eind oktober werden ook de laatste pony’s van Attractiepark Slagharen in PonyparkCity gestald. De recreatieplas moet nog een extra attractie vormen voor de bezoekers.

Zwemplas
Het gedeelte van de zandwinplas dat pal naast het vakantiepark ligt, wordt de komende maanden ingericht als zwemplas met strand, kleedruimten, sanitairgebouw en opslag voor onder meer strandstoeltjes en parasols. Op de rest van het terrein is ruimte voor natuurontwikkeling en extensieve dagrecreatie. Ook zijn er plannen voor een ruiterpad rond de plas.