Nieuws

Twentse gemeenten ontdekken verkeersonderzoek met drones op Airshow

19-10-2018

Roelofs hield vorige week een Airshow in Hengelo samen met partner HighScan Drone Solutions. Verschillende Twentse gemeenten maakten kennis met de mogelijkheden van verkeersonderzoek vanuit de lucht met drones.

De ochtend was met name gericht op de praktische kant van verkeersonderzoek vanuit de lucht. De drones die worden ingezet bij de onderzoeken, gingen de lucht in op een meetlocatie dichtbij het Mitchamplein in Hengelo. Hier deden Roelofs en HighScan Drone Solutions eerder een verkeersonderzoek voor de gemeente Hengelo. De aanwezige relaties konden op een groot beeldscherm meekijken met de beelden, het onderzoek en de mogelijkheden.

Smart technology
Door de inzet van smart technology werkt Roelofs aan haar doelstelling: klimaatneutraal in 2030. Slimme toepassingen in verkeersonderzoeken helpen een beter beeld van huidige en toekomstige verkeerssituaties te krijgen, waardoor de beste oplossingen ingezet kunnen worden. Hiermee proberen we alles in één keer goed te doe, waardoor de overlast voor de omgeving minimaal is en de belasting van het milieu niet vergroot wordt.

Ook de regionale pers was aanwezig op de demonstratie-ochtend. Bekijk hier meer:

RTV Oost

Tubantia