Nieuws

Verkeerskunde trends 2018: voorbereid op de vragen van morgen

11-01-2018

Het blad ‘Verkeerskunde Trends 2018’ besteedt met diverse interviews aandacht aan de verkeerskundige ontwikkelingen voor de toekomst. Ook de visie van Roelofs, en hoe verkeersonderzoek vanuit de lucht daar in past, wordt hierin uitgelicht.

“Verkeersmodellen worden met een open-source-tool voor iedereen beschikbaar. Dit is het eindbeeld waar Tim Adema, hoofd kenniscluster mobiliteit bij ingenieursbureau Roelofs, van overtuigd is. Hij doet nu al de eerste ervaringen op. Met drones en een speciaal softwarepakket vertaalt Roelofs de werkelijkheid op wegvak- en kruispuntniveau, zelfs in strengen, naar een analyseomgeving. Zo kan hij de samenstelling van het verkeer, herkomsten en bestemmingen en het (onveilig) gedrag nauwkeurig bestuderen.”

In het artikel wordt aandacht besteed aan de toenemende aandacht naar duurzaamheid en circulariteit en hoe Roelofs hier koploper in is. Onder andere de inzet van slimme technologie speelt hier een belangrijke rol in, met als voorbeeld verkeersonderzoek vanuit de lucht door middel van drones.

Benieuwd naar het volledige artikel?

Lees meer