Nieuws

Verkeersonderzoek 2.0 tijdens Vakbeurs Mobiliteit in Houten

23-11-2018

Op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 is Roelofs samen met haar partners Anyways en DroneMatrix aanwezig op de Vakbeurs Mobiliteit. We gaan tijdens deze beurs graag met u in gesprek over de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van mobiliteit. Eén van die innovaties is verkeersonderzoek 2.0 en Parkeerdetectie.

Verkeersonderzoek 2.0
Anyways, DroneMatrix en Roelofs bieden een service voor verkeersmanagement met een ‘teathered’ drone en state of the art beeldherkenningssoftware. De drone kan uren in de lucht blijven hangen en beelden opnemen van een kruispunt of een drukke locatie. De software verwerkt de beelden en maakt er tellingen van. Deze gegevens worden verwerkt in VISSIM en op een digitale routeerbare kaart voor een volledige voorbereiding van verkeersmanagement bij werken of evenementen.

Parkeeronderzoek
Een stadscentrum, bedrijventerrein, woonwijk of P&R-locatie; de parkeerbehoefte is op iedere plek anders. Het invullen van het parkeerbeleid kan daarom een lastige klus zijn. Om inzicht te krijgen in de parkeerbehoefte biedt Roelofs nu Parkeerdetectie aan. Hierbij wordt door middel van camera’s onderzoek gedaan naar het gebruik van parkeerplaatsen en parkeerterreinen. Door de realtime dataverwerking is deze manier van onderzoeken voor verschillende doeleinden in te zetten en heeft u altijd live inzicht in de situatie. Tijdens de vakbeurs Mobiliteit laten we graag zien hoe dit werkt.

Wij nodigen u van harte uit in onze stand nr. 2.4.17

Registreer voor gratis toegang