Nieuws

Verkeersonderzoek vanuit de lucht in Steenwijk

06-07-2017

Op het kruispunt Stationsstraat – Tramlaan in Steenwijk heeft Roelofs verkeersonderzoek vanuit de lucht uitgevoerd. Deze beelden worden geanalyseerd met de software van DataFromSky, wat vervolgens vertaald wordt naar een advies voor de gemeente Steenwijkerland.

De gemeente Steenwijkerland wilde graag de verkeersstromen op dit kruispunt in beeld brengen. Om een volledig beeld te krijgen is, naast slangtellingen op de weg, op woensdag 5 juli 2017 tussen 8 en 9 uur ’s ochtends een verkeersonderzoek uitgevoerd door middel van een drone. De beelden zijn gemaakt door Blik van boven en worden geanalyseerd door Roelofs.

Dit bleef niet onopgemerkt door de lokale media, die hier aandacht aan schenkt met een artikel.

Ga naar nieuwsbericht

Verkeersonderzoek vanuit de lucht
Bij verkeersonderzoek vanuit de lucht worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden. Aan de hand van de gemaakte beelden is het mogelijk zeer nauwkeuring de verkeerspatronen te identificeren. Met de software kunnen HB-matrices gemaakt worden, maar kan bijvoorbeeld ook achteraf op elke gewenste locatie de snelheid gemeten worden, zowel gemiddeld als maximaal. Dit is mogelijk bij kruispunten, wegvakken en overige verkeersruimtes. Kortom, op alle locaties die moeilijk vanaf de straat te identificeren zijn, maar waarvoor onderzoek vanuit de lucht meer inzicht geeft in de verkeerspatronen.

Lees meer over verkeersonderzoek vanuit de lucht