Nieuws

Verkeersonderzoek vanuit de lucht & VISSIM

31-10-2017

Donderdag 26 oktober 2017 heeft Roelofs op de User Group Meeting van PTV een presentatie gehouden over verkeersonderzoek vanuit de lucht. Tijdens deze bijeenkomst heeft Roelofs laten zien wat de mogelijkheden zijn met deze nieuwe onderzoeksmethodiek in combinatie met VISSIM.

De door PTV (ontwikkelaar van o.a. VISSIM) goed georganiseerde dag stond in het teken van nieuwe ontwikkelingen, interessante cases en een bezoek aan Verkeerscentrale Zuid-Nederland.

Presentatie verkeersonderzoek vanuit de lucht
Vanuit Roelofs is er verteld over de mogelijkheden met verkeersonderzoek vanuit de lucht en zijn we ingegaan op de meerwaarde bij het opbouwen van een VISSIM simulatie. Doordat er meer gegevens verkregen worden (intensiteiten, maar ook snelheden, acceleratie, hiaatacceptatie) kan een VISSIM -netwerk nauwkeuriger opgebouwd en gekalibreerd worden en gaat de kwaliteit van het onderzoek en het advies omhoog.

Download de presentatie ‘Verkeersonderzoek vanuit de lucht

Eerste projecten positief
Dit voorjaar is door Roelofs ‘Verkeersonderzoek vanuit de lucht’ gelanceerd. Met behulp van bijvoorbeeld drones worden opnames gemaakt die met software van DataFromSky worden geanalyseerd. Er zijn inmiddels al verscheidene projecten op deze manier uitgevoerd, en de resultaten zijn zeer positief!