Verkeersonderzoek vanuit de Lucht

Bij het uitvoeren van een verkeersonderzoek kan het lastig zijn de gehele verkeerssituatie in kaart te brengen. Roelofs biedt nu de oplossing in de vorm van verkeersonderzoek vanuit de lucht. Met behulp van  drones worden opnames gemaakt die met speciale software worden geanalyseerd.

Bij dit verkeersonderzoek worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden. Aan de hand van de gemaakte beelden is het mogelijk zeer nauwkeuring de verkeerspatronen te identificeren. Met de software kunnen we HB-matrices maken, maar bijvoorbeeld ook achteraf op elke gewenste locatie de snelheid meten, zowel gemiddeld als maximaal. Dit is mogelijk bij kruispunten, wegvakken en overige verkeersruimtes.

Kortom, op alle locaties die moeilijk vanaf de straat te identificeren zijn, maar waarvoor onderzoek vanuit de lucht meer inzicht geeft in de verkeerspatronen.

De voordelen:

  • Exacte gegevens omtrent verkeersstromen, snelheid, acceleratie, oversteekbaarheid,  wachtrijen en verliestijden
  • Betrouwbaar, gedetailleerd onderzoek zonder beïnvloeding van het verkeersgedrag
  • Volledig verkeersonderzoek, zonder tussenkomst van personen
  • Hulpmiddel om de veiligheid te verbeteren
  • Perfect communicatie-instrument voor organisaties, burgers en politiek
  • Resultaten bruikbaar voor oplossingen met behulp van verkeerskundige programma’s als VISSIM en COCON
  • Kostenefficiënt

U krijgt op deze manier dus veel meer informatie over de verkeerssituatie dan bij een traditioneel onderzoek. Naast kruispunten en wegvakken is dit systeem ook geschikt voor bijvoorbeeld parkeerterreinen, evenementen, stationsomgevingen en terminals.

Eenvoudig alle gegevens inzichtelijk

Deze kennis in de vorm van een film met exacte gegevens van het verkeer, snelheidsmetingen en identificatie van ongepast of gevaarlijk gedrag is een zeer krachtig communicatie-instrument voor zowel organisaties, burgers als de politiek. Bovendien is het vrij eenvoudig om te evalueren, oplossingen aan te dragen en de effecten te bepalen op een begrijpelijke en toegankelijke manier. Deze vorm van verkeersonderzoek geeft dus ongekend veel inzicht!

Verkeersonderzoek door Roelofs

Roelofs kan zowel het verkeersonderzoek verzorgen, alsmede de resultaten analyseren en oplossingen aandragen en toetsen. Ons team van mobiliteitsadviseurs is bedreven in het maken van alle soorten verkeerssimulaties, modelleringen en visualisaties (met bijvoorbeeld VISSIM). U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


Nog niet overtuigd bekijk deze promotiefilm!


Heeft u een vraag of opmerking?