Nieuws

VIO-prijs voor afstudeerscriptie bij Roelofs

08-05-2019

Martin Wiersum en Justin Reimink hebben voor hun afstudeerstudie bij Roelofs de VIO-Prijs 2019 ontvangen! Hun scriptie ‘Voorrangspleinen buiten de bebouwde kom’ werd door de jury omschreven als een interessante combinatie waarover nog maar weinig bekend is.

Om hun studie aan Hogeschool Windesheim af te ronden, voerden Martin en Justin hun afstudeerstage bij Roelofs uit. Hun scriptie werd door de Vereniging Infra Ontwerp als beste beoordeeld.

De winnende scriptie naar voorrangspleinen buiten de bebouwde kom, ligt volgens de jury op het snijvlak van verkeerskunde en infraontwerp en bevat een nieuwe invalshoek doordat de verkeerskundige evaluatie expliciet is gekoppeld aan de gevolgen voor het wegontwerp van voorrangspleinen buiten de bebouwde kom. “Een interessante combinatie waarover nog maar weinig bekend is”, aldus de jury. De auteurs zijn buiten hun eigen comfortzone getreden door een onontgonnen verkeerskundige kant op te gaan en hebben hierbij 19 deskundigen geïnterviewd en 11.000 simulaties doorlopen met VISSIM om tot een grondige conclusie te kunnen komen.

Lees hier het volledige artikel.

Wat kan de Roelofs Academy voor jou betekenen?
We zijn nieuwsgierig naar jou en je ambities. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Roelofs Academy, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

ROELOFS ACADEMY