Nieuws

Vorderingen Industrieplein Hengelo

06-05-2019

Het Industrieplein in Hengelo krijgt steeds meer vorm. De vormen van het Skatelandschap worden steeds beter zichtbaar. Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan de fundering en de aankomende week wordt onder andere de wapening aangebracht.

Daarnaast is de werkvloer gestort van de toekomstige beekgoot. De contouren van de nieuwe beek zijn hiermee al zichtbaar aanwezig. Ook is de werkvloer gestort van de eindput van de beek aan de zijde van de Europatunnel. Dit is nu een gat van ongeveer drie en een halve meter diep. Het water uit de beek stroomt straks vanaf dit punt het hemelwaterriool in. Deze week wordt de wapening aangebracht voor dit deel van de nieuwe beekgoot. Verder wordt de looproute vanaf de Kiss&Ride naar het station (en vice versa) iets aangepast.

Het project
Het Industrieplein achter het station in Hengelo wordt in bouwteamverband opnieuw ingericht. De bestaande bestrating, het straatmeubilair en groenvoorzieningen worden vervangen door nieuwe. Daarnaast wordt de Veldbeek in het nieuwe ontwerp weer zichtbaar en komt er een skatelandschap.

Het nieuwe plein wordt zo ingericht, dat het veel overzichtelijker en veiliger wordt voor de vele mensen die hier dagelijks van en naar het station lopen, waaronder de studenten van het ROC van Twente, bezoekers van poppodium Metropool en bijvoorbeeld medewerkers van WTC Twente en VDL.