Nieuws

Bouwteam bezig met een opmars

13-06-2019

Projecten worden steeds vaker als bouwteam aanbesteed. Een ontwikkeling die wij toejuichen en waar wij ons al jarenlang voor inzetten. Want een bouwteam levert veel voordelen op, voor zowel opdrachtnemer als opdrachtgever. Ook de Cobouw merkte dit op en schreef een artikel over de bouwteamconstructie, waarbij de door Roelofs opgestelde ’10 voordelen van een bouwteam’ zijn geciteerd.

Het artikel van Cobouw schenkt aandacht aan de opmars van de bouwteamconstructie en de kenmerken en voordelen ervan. Ook geeft het enkele tips wanneer je een project als bouwteam aanvliegt. Hiervoor is tevens een basismodel voor ontwikkeld, dat uiteindelijk moet doorontwikkelen tot een modern standaardcontract.

Samen naar de beste oplossing
Bij Roelofs pleiten wij al jaren voor meer inzet van de bouwteamconstructie. Dat is ook te zien aan het aantal bouwteams dat wij inmiddels hebben uitgevoerd. Onze ervaring is dat men in een bouwteam veel beter kan focussen op de kwaliteit van het project. Door volledig open en transparant te werken zijn de lijntjes korter, is men flexibeler en wordt de doorloopsnelheid korter.

Enkele bouwteamprojecten die wij momenteel uitvoeren zijn:

Meer kenmerken van een bouwteam en een overzicht van de voordelen ervan, zijn te bekijken via deze pagina:

MEER OVER BOUWTEAM

Foto: bouwteamproject herinrichting Industrieplein Hengelo