Featured Video Play Icon

Nieuws

Succesvol seminar Sustainable knowledge & Innovation

07-06-2019

Woensdag 5 juni organiseerden de gemeente Ameland, ROC Nederland en Roelofs het seminar Sustainable knowledge & Innovation. Op het mooie Ameland konden de aanwezige relaties genieten van lezingen, workshops en demonstraties en werden zij meegenomen in de weg naar een klimaatneutrale infrasector.

Deze dag werd in samenwerking met Bouwend Nederland en Circulair Friesland georganiseerd. Tijdens dit seminar werden de aanwezigen geïnformeerd met betrekking tot:

  • De energietransitie
  • Circulaire economie in de openbare ruimte
  • Het opvangen van klimaatveranderingen
  • Reactief en preventief beheer en onderhoud van wegen
  • Verkeersonderzoek vanuit de lucht met DataFromSky

De omgeving van Ameland was zeker niet onbewust gekozen. Ameland wil zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie en laat zien dat een circulaire economie haalbaar is, zoals wethouder mevr. E. Bruins-Slot dat ook vertelde in haar welkomstwoord. Verder waren er lezingen van dhr. van Houten, parkmanager van accommodatie Klein Vaarwater en dhr. Grunderbeek, hoofd Innovatie bij Gasunie.

Dhr. Grunderbeek tijdens de lezing ‘From fossil to sustainable energy’

Workshops en demonstraties
Ook de workshops waren toegespitst op duurzaamheid en innovatie:

  • Circulaire economie in de openbare ruimte & het opvangen van klimaatveranderingen
  • Reactief en preventief beheer en onderhoud van wegen & verkeersonderzoek vanuit de lucht

Demonstraties van Infrafocus, de WDRM en het Designlab maakten het programma compleet.

Samenwerking ROC Nederland
In deze week waren circa 140 studenten van 10 verschillende ROC’s uit het hele land te gast op het eiland voor verschillende activiteiten op het gebied van landmeten en infra. Ook deze studenten werden meegenomen in de economie van de toekomst.

Klimaatneutraal 2030
In 2030 wil Roelofs klimaatneutraal zijn. Niet alleen intern, ook opdrachtgevers en partners worden meegenomen in innovaties die bijdragen aan een klimaatneutrale wereld. Hiervoor hebben we het Roelofskompas ontwikkeld. De komende jaren wordt, door ons te richten op de zeven pijlers van het kompas, toegewerkt naar een klimaatneutrale organisatie.